10 Kasım 2016 Perşembe

Geciken Doğumlar: Hamileliğin Kırk Birinci Haftası ve Sonrası

Doğmamış Bebek

Hamileliğin ortalama uzunluğu kırk haftadır ama birçok hamilelik daha uzun sürer. Tarih sonrasına taşan bazı hamilelikler, genellikle doğum tarihinin yanlış hesaplanmasından kaynaklanır; bazıları ise kırkıncı haftada henüz doğmaya hazır olmayan, gelişip olgunlaşmak için daha fazla zamana ihtiyaç duyan ceninlerden kaynaklanır. Bazen cenin doğmaya hazırdır ama açıklanamayan nedenlerden dolayı doğum sancıları başlamaz. Bu durumda, cenin fazla olgunlaşabilir ve yaşlanmakta olan plasentadan yeterince besin ve oksijen alamaz. Bebeğinizin aşırı olgunlaşma durumunun mevcut olup olmadığını belirlemek için, ceninin ve plasenta fonksiyonlarının durumunu tespit edecek testler yapılır.

Şu özellikler mevcutsa, bir bebeğin aşırı olgunlaştığına karar verilir: ince tüylerin yolduğu, verniksin azlığı; el ve ayale tırnaklarının uzamış oluşu; derinin gevşek, solgun, kuru, dökülüyor veya çatlamışlığı, sıra dışı bir uyanıklık. Buna ek olarak, amnİyotik sıvı miktarı artabilir (bu yaşlanmakta olan plasentanın işaretidir) veya İçinde mekonyum bulunabilir (bağırsaklar dolmuş demektir). Ama bebekler önceden hesaplanmış doğum tarihinden iki hafta veya daha uzun süre sonra doğsa bile, gerçek aşırı gelişmiş bebek vakaları oldukça enderdir.

Plasenta

Geciken doğumların birçoğunda, plasenta ceninin gelişimini ve sağlığım desteklemeye devam eder ve doğum sancıları neredeyse daima kırk üçüncü haftada başlar. Gerçek aşırı olgunlaşma durumlarında, plasenta fonksiyonları zayıflar, amniyotik sıvı miktarı düşer ve cenin huzursuz olur. Bu şartlar altında, cenin aslında doğmayı ister.

Anne Adayı

Fiziksel olarak, büyük ölçüde hamileliğin son dönemlerindeki duygulan taşırsınız. Duygusal olarak ise, bekleyişi endişe verici veya üzücü bulabilirsiniz. Ne kadar çok beklerseniz, bekleyiş o kadar zorlaşır. Doğum sancılarını başlatmak için yöntemler bulmak İsteyebilirsiniz. Seçeneklerinizi anlamanıza yardımcı olması için uzmanınızla konuşun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder